Ahad, 31 Oktober 2010

Pagi Ahad.

Topik di pagi hari ahad :

Bestnyer kalau boleh pegi breakfast roti bakar kat old town. Old town white milk tea 3 in 1 pun boleh la.

Mungkin Denise Richard yang retweet tweet aku. Aku ckp mungkin je.Siapa lagi kan. haha. oh yeah! she is damn beautiful.

Kelantan menang piala malysia. Biasa je. Ade gaduh2 lagi?

Kalau asap Gunung Merapi sampai sini, aku rasa malaysian student department kene panggil kitorang balik. Berangan.

Radiology ? Suara lecturer haritu macam angin yang menghembus layu! Aku dengar sepenuh hati dan sepenuh tlinga pun takboleh dengar jugak. Blergh.. Might fail exam this friday. Simpang malaikat 44! Ya Allah, jauhkan. Takmau fail lagi.

Mak aku is a naturally talented cooker atau sbb dia dah banyak experience memasak? Kakak aku pun might be talented. Aku? Tunggu genetic dr mak aku express kat diri sendiri je la.

Aku mungkin yang boleh bekerja under pressure (boleh letak dlm resume). Sebab hanya boleh focus bila esok atau 8jam lagi nak exam. Selamat berjaya kepada diri sendiri!

Aku rasa rindu dengan darling-darling yang jauh dimata dekat dihati. Selalu bagi mesej2 merepek kat inbox fb. Now, no more fb. Datangla melawat aku kawan2! hehe.

Teringat makcik2 aku yang berusia lebih 30 dekad lawan shuffle. Anak-anak ketawa pecah perut.

Yoko! Aunty miss u lar. Jangan nak comel sangat la dlm gambar kan!

Esok Isnin bank dah bukak!. Bismillahhirrahmanirrahimmmm...

Jumaat, 29 Oktober 2010

*thumbs up* Like This.

P Ramlee, Dimanakanku Cari Ganti : Satu Indieprestasi. Kompilasi tribute utk Allahyarham P Ramlee by local acts. Bagi halwa telinga aku, tracklist semua best-best. All bands and vocals have done it in their very own style. Diorang dapat kekalkan influence dan ciri musik mereka sendiri dlm lagu tribute masing-masing and it is not bad at all. Nanti boleh la anda naik kereta bersama mak dan share dengar lagu-lagu ni sume.

Ni antara yang aku suka (sume pun best) . Nak dengar yang lain, cari la link sendiri ye. Youtube je pun. Nnti aku letak banyak2 link kat sini, kang kene claim. Naya je. heheh.

Menche Bujang Lapok - Couple
Maafkan Kami -Altimet
Jangan Tinggal Daku-Seven Collar T-shirt
Getaran Jiwa-Bittersweet
Aci-aci Buka Pintu-Pop Shuvit
Monoloque-Tiada Kata Secantik Bahasa

p/s: tq to uploader kat utube!

Selasa, 26 Oktober 2010

I Like Pleated Pant but I Don't Have Any. And Maybe It Doesn't Suit Me.

I'm kinda like the pleated pant she wearing. Super cool kan. Btw, I love her taste in fashion. Hana Tajima. I love the way she wear her hijab. Cool. If I wear hijab one day, sure will wear it like her. Eheh. Picture taken from her website : http://www.stylecovered.com/2010/09/27/from-paris/

Ahad, 24 Oktober 2010

Another Crap Entry.

Yosh. Banyak gile tak ter-print out notes. Nak nanges tgk folder-folder ni sume. Sabar la eh printer : I need to arrange back my life so Im afraid u need to work harder tonight. Ala.. tak payah nak kerek sangat kan printer. Warna kuning kau pun tak kuar. Ok. enough with monologues.

Baca cerita tadi. Bosan pasal negara dah nak dekat pilihan raya. Bosan sebab mst berita menteri dan orang kenamaan (kononnya) nak pergi melawat rumah orang-orang tua. Eh tak, nak pegi check jalan rosak kat mana. Istilahnya, turun padang. C'mon man. What is so good when u go to certain places to check whether they are alright or what else do they need. It's your job indeed. But not only when the election is around the corner. Please lah.

Oklah. Sebelum ada lagi orang yang konon-pandai-je-aku nak komen, baik aku mengundurkan diri. Dari buat dosa, baik angkat jari baik angkat kaki. Sekian.

Nota kaki : Dengan sukacitanya aku diberi tahu esok kelas petang je. Ho yeah. Lets rock!

Sabtu, 23 Oktober 2010

Saya Se-Yoko.

I am Yoko. Kacak kan? Picture courtesy of Hariri Jumain.

Hai. Nama saya Yoko. Saya seekor seorang se-Yoko. Nama penuh saya Yoko Bean Cobain (kot). Nama saya bukan Si Kelabu (its lame dude!) walaupun badan saya warna kelabu dan putih. Saya sangat hensem lagi kacak. Saya suka makan friskies yang tuna (taknak yang kering). Hobi saya tido. Nama makcik saya Suraya. Dulu dia tak suka saya. Bila saya kejar dia, dia lari. Tapi sekarang, aunty saya dah suka saya. Dia tak takut dengan saya dah. Dia cakap saya sangat comel. Tapi saya rasa saya kacak. Tapi bila saya kejar aunty saya, dia tetap lari. Hari raya haritu, saya balik kampung dedi saya. Naik kereta wooo... Tapi saya takut bunyi kereta dengan motor. Tambah lagi motor mat rempit. Sebab tu la saya tak pernah keluar rumah. Saya rindu aunty suraya saya. Saya tau aunty saya pun rindu saya sebab dia yang taip blog ni. Saya suruh dia taip sebab jari saya pendek.

Selasa, 19 Oktober 2010

Is It my Imaginatiiiooooon.. Oh My! I Love This Much.

AMARAN : untuk manusia normal, dewasa dan keatas sahaja.

video

Oasis- Cigarette and Alcohol.


Jumaat, 15 Oktober 2010

Kisah Hari-tu Campur Hari-ni.

Hari tu aku main bola. Orang tu langgar aku dengan bahu. Celaka. Sakit! Kat mulut plak tu. Part plg sensitive bagi aku sebab besi dalam mulut ni. Aku biar je. Semangat nak sepak bola dari nak sepak orang tu. Sepak orang tu pun belum tentu dia bergerak. Buang masa. Jadi aku focus kat bola.

Tapi belum sempat aku cari bola, aku rase masin. Aku rasa darah dah mulut aku ni kene langgar. Celaka lagi. Aku biar je sebab nak focus. Tapi sakit sangat. Aku test letak tangan, oh! mmg ade darah.

Aku stop focus kat bola. Aku lemah sikit kalau tengok darah sendiri. Darah orang takpe. Agaknya la. Aku tak give up lagi. Aku main lagi. Tapi tak sampai seminit aku mintak ganti. Lemah semngat. Rasa macam massive hemorrhage. Biasalah, over-react.

Hari ni bibir aku macam Angelina Jolie versi Melayu sebelum buat pembedahan plastik. Macam suntik botox pun ade. Kembang semacam. Tapi rasanya dah surut sikit. Ulcer belambak. Hiperbolanya, nampak terkoyak-koyak. Sakit. Tahan je la. Nak buat macamana lagi. Pakai ubat arbotil tu, meleleh air mata tahan sakit.Air liur pun meleleh sekali. Pengotor! Tapi nasib gigi ade lagi. Syukur, Alhamdulillah.

p/s : dah lama cari kasut mcm military tp bkn military sgt. jumpa dah :)

Im Not Calling You A Liar.

I'm not calling you a liar, just don't lie to me.
I'm not calling you a thief, just don't steal from me.
I'm not calling you a ghost, just stop haunting me.
And I love you so much, I'm gonna let you kill me.

There's a ghost in my lungs and it sighs in my sleep.
Wraps itself around my tongue as it softly speaks.
Then it walks, then it walks with my legs.
To fall. To fall.
To fall at your feet.

There but for the grace of God go I.
And when you kiss me, I am happy enough to die.

I'm not calling you a liar, just don't lie to me.
And I love you so much, I'm gonna let you.
I'm not calling you a thief, just don't.
And I love you so much, I'm gonna let you.
I'm not calling you a ghost, just stop.

There's a ghost in my mouth and it talks in my sleep.
Wraps itself around my tongue as it softly speaks.
Then it walks, then it walks, then it walks with my legs.
to fall. to fall. to fall. to fall. to fall. to fall. to fall. to fall. to fall. to fall.
To fall. To fall at your feet.

There but for the grace of God go I.
And when you kiss me, I am happy enough to die.

by : Florence and the Machine

Selasa, 5 Oktober 2010

Kisah Hari-hari.

Sekarang aku tengah download real player. Real player aku dah tak boleh nak nak download video. Sape tau kenapa? Aku dah google tapi tak jumpa cari solusi. Tapi aku dah biasa. Bile ade masalah, aku tak trobleshoot dah. Trus remove pastu download balik. Free kan. Bak kata orang, rezeki jangan ditolak. Masalahnya sekarang ni, estimated time dia tertera 1 day left. Hotak dia. Lama gile.

Tapi pelik kan. Bile esok nak exam, time ni la aku rasa kene download2 sekarang. Penting. Kalo tak buat, rasa macam puasa tapi tak bukak puasa lagi. Tak lengkap hidup. Tak boleh tunggu. Buku boleh tunggu.