Khamis, 1 Julai 2010

I was Born on 1st of July 1988. This is how I Feel Today.

Hari ni 1 july. Seperti biasa. Hari demi hari, aku makin tua juga. Cuma mungkin istimewa sikit agaknya rasa di hari rasmi macam ni. Ye lah. Hari rasmi keluar dari uterus mak aku. Menangis pertama kali. Mandi pertama kali. Minum pertama kali. Semua pertama. Tapi tu semua 22 tahun dulu. Istimewa juga rasa bila wall kat fb penuh ucapan hari lahir. Baru macam tersedar, oh ramai jugak kawan yang sudi nak ucap selamat. Terima kasih kepada kawan-kawan! Love u all. Terima kasih jugak kepada fb sebab tampal birth-date aku dekat home semua kawan. Sms dan phone calls juga buat rasa aku sedar diri yang dah lama rupanya aku hidup. Patutla macam penat semacam. dah dua dekat. Rasa lagi best bila kita pegi klas kawan-kawan peluk dan ckp hepi besday! Rasa diri sendiri wujud dalam kehidupan ni.

Argh! Berat rasanya nak mengaku umur dah meningkat. Entah kenapa. Mungkin sebab umur makin banyak, tapi perangai lebih kurang. Umur makin banyak, tapi pahala makin kurang. Ilmu dalam kepala pun tak berganda. Ape pun masih banyak yang belum dicapai selama 22 tahun hidup. Rasa macam ruginya masa-masa yang dibazirkan dulu. Ape aku buat dan ape aku dapat masih belum tentu arah. Rasa kecewa tapi takpe lah. Semoga umur aku panjang.

Ok. Dah la merepek. Sangat terima kasih kawan2 yang buat birthday surprise hari tu. Memang aku malu kalau buat birthday party aku tapi aku buat2 tak tau je. Sebab perasan macam centre of attention. Kehkehkeh. (tahun lepas lagi malu kot sbb ramai)

2 ulasan:

MIZZIDIEY berkata...

haha. tau xpe. last year xreti nak respond macam mane. hehe. btw HAPPY BIRTHDAY again! tak tahu kali ke brape dah ak wish. suker tgk org happy time bday. yay!

Tanpa Nama berkata...

hohoho.. tengs for the cake buddy! love it!
suraya