Rabu, 30 Disember 2009

Jangan Tukar!

Tahun ini berkesempatan pegi rtw. Chaos. Dari awal sampai habis dramatik. Lagi selangkah nak sampai kaunter tiket, tiket sold-out. Nasib baik ade brader yang jadi hero kat situ. Terjadila drama pertengkaran orang awam menuntut hak asasi disitu. Tiket tak sold out pun. Then ingatkan panas sampai ke petang. Rupanya hujan lebat gila. Terpaksa stop skejap. Semua orang selamatkan diri lari ke booth2 sponsor dan curik banner jadikan payung. Walaupun band2 lain ok, aku agak frust sebab front man bittersweet dah tukar! Tak sempat lak tu nak tengok restraint sebab diorang perform awal. Walaupun aku bukanlah kipas-susah-mati hardcore yang tegar tapi restraint menarik minat aku lepas aku tengok diorg kat indiefest. Lepas ni nak cari lagu restraint yg best-best. Huahuahua. At the end of the day, ada tayangan drama kategori thriller and action pulak. There are some fight outside. What a fool. Tapi takut gak tengok org kejar2 depan mata neh. Macam dalam filem gangster dengan aku bertindak sebagai orang awam yang langsung tak bersalah dan tiada kaitan. Oh. Lagi skali bunkface kesian. Dulu da kene fuck off, ni sound n light pulak problem. Aku akui mereka berbakat tapi padan muka. Overall, I think they should do better to manage this event properly.


On attempt to snap orang mosh lam hujan, brader
twisties nilak amik banner kitorg menumpang teduh.

Tak boleh pinjam banner, pinjam booth lak.

Re-setting system.

Fight scene. Security lembap. One victim already dying.

Monoloque Antiloqoue Proloque

Disagree

Sabtu, 19 Disember 2009

Escape.

I am on my way to get out from this hell. December will never been kind to me. I am crazily busy right now. The sound of clock ticking annoys me and I really feel that 24hours just not enough. Yet it is ok because I can escape faster. Plus, of course I never can choose.

Until my next post, wish me luck.

Jumaat, 18 Disember 2009

Masalah Itu Aku.

Tahun berganti tahun. Angka berganti angka. Aku tetap sama. Tiada kemajuan, tiada daya melangkah kehadapan. Tidak juga bergerak kebelakang. Mungkin. Statik dan rigid. Sampai bila harus menunggu untuk aku lihat diri sendiri bergerak? Sampai orang tolak? Sampai batu jatuh atas kepala? Entahlah. Aku berharap suatu hari genggaman aku lebih kuat aku lebih gagah melangkah.
Tapi bila?.

Ah. Tahun baru lagi.