Sabtu, 28 November 2009

00:00

Pukul 00:00. Malam kelam.
Melangkah merubah haluan.
Aku mahu ke dunia tanpa prejudis.

Rabu, 18 November 2009

A Story About a Boy Meets a Girl.

Tajuk yang aku tulis kat atas berkaitan dengan filem 5oo Days Of Summer. Selepas kecewa dengan pihak pentadbiran cinema yang telah habis menjual tiket 2012, aku tengok la cerita ni walaupun dah berzaman download. Hari ni pun tiket habis lagi. Maklumlah, nak guna online booking, masih takde dalam perkhidmatan.

Berbalik ke topik asal, senang cakap, cerita ni best la. Smart dan klasik. Jalan cerita pun agak jujur walaupun simple. Siapa yang dah tengok, bolehla hentikan pembacaan anda sampai disini sahaja. Kalau korang baca tajuk pun dah boleh agak cerita ni cerita cinta. Soundtrack filem ini pun best. Antaranya yang aku suka : Mumm Ra - She's Got U High. Try la dengar. Ada lagu best yang lain jugak. Untuk aku, cerita ni funny, lovely and heartbreakingly beautiful. Sesiapa yang belum tengok dan suka tengok cerita love, sila lah dapatkan movie ini dengan mana-mana kawan berhampiran.

Khamis, 12 November 2009

Bila Ada Masa Lapang.

Sejak kebelakangan ini, lecturer2 aku mempunyai habit masuk lambat. Aku pun tak tau kenapa sebab aku tak pernah tanya. Pernah ke anda tanya cikgu2 anda "cikgu, kenapa lambat? baru bangun eh? ". Aku cuba mengikis perasaan bengang terhadap lecturer walaupun mereka lambat dalam 1-2 jam sebab cikgu sekolah penah cakap, jgn kurang ajar dengan cikgu kita nanti ilmu tak halal (ditambah dengan sebab aku pun sesekali datang lambat). Disebabkan sikap lecturer aku ini, aku mempunyai banyak masa lapang di kelas.

Jadi, apabila masa lapang ini muncul, aku dan rakan-rakan mengisi masa tersebut dengan aktiviti berfaedah.

Aktiviti satu :
acara pembahagian pingat dan sijil. Crew terlibat : ramai.


Aktiviti dua :
mengasah bakat. hair-do. Crew terlibat : sarah,gir, alya. kudos!

Isnin, 2 November 2009

Cornerstone.

Cornerstone - Artic Monkeys
3rd album will come.yeay!