Rabu, 30 September 2009

Very Much. Listen.

Look inside, look inside your tiny mind
Then look a bit harder
'Cause we're so uninspired, so sick and tired
Of all the hatred you harbor

So you say it's not okay to be gay
Well, I think you're just evil
You're just some racist who can't tie my laces
Your point of view is medieval

Fuck you, fuck you very, very much
'Cause we hate what you do
And we hate your whole crew
So please don't stay in touch

Fuck you, fuck you very, very much
'Cause your words don't translate
And it's getting quite late
So please don't stay in touch

Do you get, do you get a little kick
Out of being small minded?
You want to be like your father
It's approval you're after
Well, that's not how you find it

Do you, do you really enjoy
Living a life that's so hateful?
'Cause there's a hole where your soul should be
You're losing control a bit
And it's really distasteful

Fuck you

You say you think we need to go to war
Well, you're already in one
'Cause it's people like you that need to get slew
No one wants your opinion

Fuck you, fuck you, fuck you

Fuck You by Lily Rose Allen

Isnin, 28 September 2009

Ucapan Hari Raya.


Pantun aku pliagarism :
2, 3 kucing berlari
manakan sama si kucing belang
2, 3 boleh kucari
Selamat Hari Raya Aidilfitri

Raya dah tamat walaupun belum habis. Ataupun raya dah habis walaupun belum tamat. Sedang kita masih di bulan Syawal mulia, saya Nursaadah Suraya ingin mohon ampun maaf atas salah silap kepada keluarga, rakan dan kenalan. Raya dah tamat walaupun belum habis.

Khamis, 10 September 2009

Dear Jane.

This is no lie.
I won't lie to you Mary Jane.
I write to you Mary Jane because my eyes won't shut.
My head collides so hard yet I'm sober.
My heart ache so much this moment yet I'm still strong.
I need novocaine.
To wipe away all pain.
To get away from hell.
Serious shit. I'm cold.
I hope u understand me Mary Jane.

Jumaat, 4 September 2009

Jangan Belot Lagi Boleh?

Sana-sini aku pegi. Panjang masa aku curi.
Kau sama sahaja. Masih kat situ. Masih sama. Aku lupa sebenarnya. Masa aku tinggalkan kau untuk pergi syurga haritu, aku ganti tak nyawa kau? Aku rasa tidak. Maafkan aku. Dulu kau 8.20. Sekarang pun kau masih 8.20. Kadang-kadang je bila aku mengantuk sangat, aku nampak kau 8.00.

Kau sama sahaja. Usang dimakan masa. Kenapa kau tak bergerak? Aku dah bagi Energizer kottt.. Takpe lah kalau kau merajuk. Atau kau memang betul-betul perlukan nyawa kehidupan baru. Ok. Aku ganti baru. Energizer lagi. Harap kau suka. Aku gembira nampak kau bergerak kembali. Terima kasih.

Tapi semalam aku balik dari kelas, aku tengok kau 9.40. Kau ni mabuk ke? Aku kan dah bagi nyawa baru! Ok la. Esok aku cari power baru bagi kau.. Kau jangan macam tu lagi sebab tanpa kau hidup aku kelam kabut. Tapi kalau ade kau pun, kelam kabut jugak.

Aku rasa, aku nak tukar jam dinding baru. Bukan aku diskriminasikan kau. Tidak. Aku tak kisah kau tak colourful. Aku tak kisah kau tak high-tech. Aku tak kisah kau tak glow in the dark. Aku tak kisah kau dah takde cermin lagi. Aku tak ejek kau.

Cuma kau ada tulisan -
Peringatan 1000 hari wafatnya Istri/Ibu/Mertua/Eyang tercinta Soekartini Soetiksno 16 Agustus 1997.

Aku rasa takut la! Tiba-tiba. Kau ni spooky jugak kan. Tapi bulan puasa ni, takde apa-apa agaknya. Aku tak gentar dengan pembelot. Sekian dari aku untuk kau.

Khamis, 3 September 2009

Let's go Green!



21 Guns (live) - 21st Cent
ury Breakdown.

This song is one of many reasons why I love listen to Greenday eventhough I'm not really a punker. But they said it sounds a bit like Heart of Gold by Neil Young. I don't really think so. Armstrong and Neil Young are both talented and both songs are good! I always wish I could see Greenday's live performances since I was 16. Arghh! Bila kau nak dtg Armstrong? Atau boleh ke aku jumpa kau Armstrong?

These are another awesome Greenday's : (click to know your enemy)
American Idiot
Jesus of Suburbia
Holiday