Ahad, 26 April 2009

Motivation Proclamation.

Aku pinjam tajuk post ni dari sebuah lagu. Mungkin takpe kan.

Miss X : kamu ujian ya?
Me : iyaa. setiap kali soalan ni jugak ko nak tanya.pelik sgt ke?
Miss X : kapan?
Me : err...jumaat. *senyum*
Miss X : kok masih lama udah belajar?
Me : erk? nak explain ke tak kat dia ni. esok aku ada..
explanation tak dapat diteruskan apabila Miss X belah begitu sahaja.

Nilah perbualan aku dengan seorang makhluk tuhan yang dirahsiakan namanya. Baru je aku nak semangat dan fokus dengan modul-pembelajaran-boring-dan-tebal-nak-mampos ni, ade je nak jatuhkan motivasi aku. Haruskah aku explain kepada dia kenapa aku bertindak sebegitu dengan hujah dan fakta kukuh atau haruskah aku perlu menerbitkan buku bertajuk "50 Dalil Kenapa Saya Perlu Belajar Walaupun Exam Lambat Lagi". Atau yang lebih menjimatkan kos pebelanjaan, aku hanya perlu mengucapkan "mungkin kita berbeda" dengan mimikan nada dan gaya pelakon sinetron popular?

What to do baby.. This antibiotic-tasted environment required me to taste the bitterness. Faham? Lu fikir la sendiri.

p/s: tengok! betapa aku memerlukan semula motivasi yang hilang apabila aku dah start bukak Mozilla Firefox ini. Ah. Esok tercengang lagi. Bukan senang aku nak belajar awal neh.. Adeh.

7 ulasan:

qishie berkata...

haha..
gi buang leptop kat sini.
d best motivation from me..
lol..

mimie berkata...

std je la sue.

wat bodo je.

pg mapus ngan dia.

atirah azmi berkata...

muka sinetron?
nk tgk weh.
wk la mc su
heee
btol2
chaiyok!
go dr su! ;P

MIZZIDIEY berkata...

aku tau sape.
hahahaha ;P

SURAYA berkata...

qishie : trima kasih ats motivasi yang terbest dr anda. anda ni mcm penjaga brg depan hypermart pun ade. hehe

mimie : thx atas sokongan ko. wat bodo da la tu.keh3

trex : thx juga atas sokongan ko. nnti aku belakon sinetron, leh tembus pasaran malaysia tak? heheh

mizzidiey : yeahh.. hahaha. btul la org tu. takyah explain.

@mira berkata...

Da da da..g blaja! Ingat kat umi abah abg kakngh amir suda..k..chaiyok!

SURAYA berkata...

hehe..trima kasih kak mira :) terharu..

ingt kamu juga. okeh. aja2 fighting!