Ahad, 26 April 2009

Motivation Proclamation.

Aku pinjam tajuk post ni dari sebuah lagu. Mungkin takpe kan.

Miss X : kamu ujian ya?
Me : iyaa. setiap kali soalan ni jugak ko nak tanya.pelik sgt ke?
Miss X : kapan?
Me : err...jumaat. *senyum*
Miss X : kok masih lama udah belajar?
Me : erk? nak explain ke tak kat dia ni. esok aku ada..
explanation tak dapat diteruskan apabila Miss X belah begitu sahaja.

Nilah perbualan aku dengan seorang makhluk tuhan yang dirahsiakan namanya. Baru je aku nak semangat dan fokus dengan modul-pembelajaran-boring-dan-tebal-nak-mampos ni, ade je nak jatuhkan motivasi aku. Haruskah aku explain kepada dia kenapa aku bertindak sebegitu dengan hujah dan fakta kukuh atau haruskah aku perlu menerbitkan buku bertajuk "50 Dalil Kenapa Saya Perlu Belajar Walaupun Exam Lambat Lagi". Atau yang lebih menjimatkan kos pebelanjaan, aku hanya perlu mengucapkan "mungkin kita berbeda" dengan mimikan nada dan gaya pelakon sinetron popular?

What to do baby.. This antibiotic-tasted environment required me to taste the bitterness. Faham? Lu fikir la sendiri.

p/s: tengok! betapa aku memerlukan semula motivasi yang hilang apabila aku dah start bukak Mozilla Firefox ini. Ah. Esok tercengang lagi. Bukan senang aku nak belajar awal neh.. Adeh.

Jumaat, 24 April 2009

Hobi dan Masa Lapang.

Semua orang ada hobi atau kegiatan masa lapang tersendiri. Betul ke? Sebenarnya aku masih keliru, hobi tu same ke dengan kegiatan masa lapang?

Masa lapang. Sekarang ni aku ade masa lapang. Maklumlah, malam Sabtu katakan. Tiada aktiviti dijadualkan malam ini kecuali mandi dan makan. Siang tadi habis dah exam Skin and Genital. So, sangat gembira dan lega walaupun daripada 100 soalan tadi, 70 soalan belum tentu aku jawab betul. Masa lapang aku memang aku isikan dengan kegiatan kurang bermanfaat atau nama sinonim, kegiatan membuang masa. Tapi kebanyakan masa lapang aku dah diisi dengan aktiviti-aktiviti yang aku sendiri tak rancang. Jadi, aku tak perlu susah payah rancang masa lapang aku. Kalau ade je masa lapang macam hari Sabtu atau Ahad, macam2 agenda ade seperti ceramah, sukan, lab, birthday party dan sebagainya. Jadi, adakah aku ni takde masa lapang sebenarnya?

Berbalik kepada hobi, aku masih belum pasti ape hobi sebenar aku. Aku pasti hobi tu adalah kegiatan yang kita gemari. Kalau kegiatan yang aku gemari, aku gemar kegiatan membuang masa. Tapi boleh ke membuang masa tu di kira hobi? Seperti sekarang ni. Aku buang masa dengan melayari web-web yang tak memberi manfaat mahupun yang memberi pahala kepada aku (tapi bukan web porno lah!). Lagi satu hobi aku ialah tidur. Tidur sepatutnya hanya malam hari je. Tapi pantang ada masa dan bantal, aku pasti lelap. Yang paling aku pasti, aku mempunyai hobi lepak-lepak dan baring sambil tengok TV.

Seperti aku katakan, malam ni je yang aku kene fikirkan ape nak buat sebab mulai pagi esok, dah tersenarai agenda-agenda untuk dilakukan. Sebelum masa lapang aku habis kerana merepek disini, baik aku mengundurkan diri kerana masa itu memang suka cemburukan aku. Aku nak tengok Gossip Girl episode baru, dengan senaman kuruskan badan. Time is Goldfish!

Khamis, 16 April 2009

Konsep Penggambaran Tidak Diketahui.

1st, download your favourite photo using effects at PhotoFunia


1) Do you think you are HOT?
aku tak hot aku cool

2) Why do you like this picture?
Aku kenfius. Sekali tengok macam angkasawan. Dua kali tengok, macam cikgu kimia. Ethanol ni carbon dia berapa ya murid2? Banyak kali tengok, macam pekerja penyembur racun. Orang cakap PRS. Ya. Aku penah join PRS mse skolah dulu tapi bukan Penyembur Racun Serangga. Ya. Aku pun juga pernah bercita-cita menjadi angkasawan mse skolah dulu. Kesimpulannya, aku suka pilih gambar ni walaupun aku tidak pasti apa konsep penggambaran yang cuba diterapkan.

3) When was the last time you ate pizza?
erm.. last Teusday.

4) The last song you listen to?
Blue Sand by Yuna.
"oh blue sand..I dont wanna go out there n pretend
"


5) What are you doing right now besides this?
thinking la.. plus highlighting my notes without understanding it.

6) What name u prefer besides yours?
Arif.

7) People to tag :
-Hanis Nadira
-Amira Alim

-Shafiq Nasir

-Ediey
-Mimie Momoe
-Nadira

-Atirah


8)Who is no.1?
My sis. Ah. mesti tak wat neh.

9) No.3 is having relationship with?
Awek dia yang aku tak ingat dah namanya.

10) Say something about no.5?
Sengal..! aku rindu ko Mimie Momoe.

11) How about no.4?
Rajin. klas kul 8 or 7 sok?

12) Who is no.2?
Will join my fam soon.

13)How about No 6?
An old friend. Kagum siot tgk ko masuk latihan askar tuh!

Tag dirujuk pada blog Kak Dewi. ;D

Rabu, 15 April 2009

In the Rain. If its Raining.

would you dance with me in the rain?

Isnin, 13 April 2009

Lawatan Sambil Melawat.

Semalam aku dan beberapa orang kawan pergi berjalan2 ke Taman Safari Indonesia. Best! Sebab takde duit nak pegi safari kat Afrika, pegi kat Surabaya ni pun ok la. Shamsiah cakap kita semua pergi nak melawat kawan2 Naifah. Sejak bila Naifah tu kawan dengan haiwan, aku kurang tau. Safari ni best! Bak kata Sara, "excited leh tgk haiwan-haiwan dalam beberapa inci je dari retina". Banyak haiwan2 yang aku tengok. Macam kat zoo la. Safari dengan zoo kan macam nak sama. Ada harimau, singa, zebra, dan haiwan-haiwan lain yang sesuai. (korang pun leh senaraikan kan binatang2 tu sume) . Lepas pegi safari kitorang gerak ke Ciputra Water Theme Park. Ciputra tu macam satu kawasan yang macam kawasan Sunway la sikit2 konon kot. Yang tak-leh blah skali ada word "Ciputra-Singapore of Surabaya". Confius sekejap. But then, aku anggap macam aku pegi 2 place-in-1. Surabaya dengan Singapore. Ok jugak tu kan.

Isnin, 6 April 2009

Congratulations.

Last 4th April, abang aku selamat bertunang dengan girlfriend dia. Sangat gembira. Tahniah kepada mereka berdua kerana telah berstatus 'engaged'. Aku mengambil cuti belajar atas alasan masalah keluarga dan tak hadir 3 exam. Jadi aku bercuti secara legal sekarang. Tak main la ponteng2. Aku taknak terlepas hadir engagement ni sebab ni first time lam family aku . Lagipun aku memang malas nak amik exam. Rabu ni ade exam gak dan aku akan pegi dengan kepala kosong la jawabnya. Malas siot nak balik Indon. aiggoooooo~ Neh aku ade skit la gambar. Gambar cantik aku takde. Kene tunggu diorang bagi. May their love last forever.